Annemie Turtelboom: Het geld van Europa.

Annemie Turtelboom: Het geld van Europa.
We kennen haar van haar politieke carrière als Minister van Asiel en Migratie, Binnenlandse zaken en Justitie. Maar op 25 april 2024 gaf Annemie Turtelboom ons als auditor van de Europese rekenkamer een unieke kijk op de begroting van Europa. Met haar vlotte persoonlijkheid, scherpe analyse en grappige anekdotes wist ze als geen ander de complexe wereld van geld en begrotingen op een humoristische manier over te brengen. Ze gaf ons inzicht in de financiële situatie van Europa én België, hoe de overheid haar geld besteedt en hoe ze probeert om haar inkomsten en uitgaven in evenwicht te houden.

Annemie Turtelboom liet zien dat ze niet alleen een deskundige op het gebied van (Europese) financiën is, maar ook een warm en betrokken persoon die graag iets terugdoet voor anderen. Ze schreef nl. een boek over het geld van Europa waarvan ze de opbrengst integraal schenkt aan het goede doel. Tijdens de signeersessie nam Annemie uitgebreid de tijd om met onze leden in gesprek te gaan.

De avond was een groot succes, we hebben veel geleerd, heerlijk gegeten, genoten van goed gezelschap en we hebben enkele nieuwe gezichten leren kennen. Kortom: een topavond om nooit meer te vergeten.

Annemie Turtelboom
Annemie Turtelboom
Deel dit bericht