Zomeractiviteit: mosselbanken van Yerseke

yerseke-mosselen
Geachte leden,
Bij deze nodigen wij jullie graag uit op onze ontspanningsactiviteit op dinsdag 14 juni 2022:

Bezoek per boot aan de mosselbanken in Yerseke met aansluitend diner

We trekken naar onze noorderburen voor een gezellige boottocht, waarbij we nog iets opsteken ook. Met de Adriaan Marinus varen we naar de mosselbanken van Yerseke. Onderweg leer je alles over het kweken en oogsten van mosselen en oesters. We dineren ook aan boord met wat dacht je … mosselen-friet. Verser kan niet!
Indien je écht geen mosselen lust of allergisch bent, even aangeven bij de inschrijving. Er wordt dan een alternatief gerecht voorzien.
TIP: het is onze ontspanningsactiviteit voorzie zeker sportief schoeisel (loopbrug naar de boot en antislip op het dek).

Programma:

  • 18:00 u Welkom met bubbels en oesters – inschepen op de YE100, Adriaan Marinus
  • 18:30 u Vertrek richting de mosselfabrieken en verwaterpercelen, je krijgt het volledige verhaal van mosselzaad tot consumptiemossel
  • 19:00 u Demonstratie van de vistechniek van mosselen en oesters en je krijgt de vangst te zien, want wat leeft er nog op de bodem van de Oosterschelde?
  • 19:30 u Je krijgt twee verschillende oesters geserveerd én je leert zelf een oester op een veilige manier te openen. Ondertussen gaat de boot ‘voor anker’ zodat de schipper de heerlijke mosselen kan bereiden … en dan genieten van de verse mosselen-friet!
  • 21:00 u Het anker wordt gelicht voor de terugvaart naar de haven van Yerseke
  • 21:30 u Behouden terugreis

Schrijf zo snel mogelijk in, want het aantal plaatsen is beperkt tot 50. Geef ook je gsm-nummer op, zodat we je kunnen bereiken, mocht je nog ontbreken tegen het vertrekuur van de boot, 18:30u.

Verzamelen om 18:00u. De verplaatsing naar en van Yerseke is op eigen initiatief – mogelijk kan je carpoolen met bevriende leden

Inschrijven:

Wij ontvangen graag je inschrijving voor dit evenement ten laatste op woensdag 1 juni 2022 en niet vergeten van ook je gsm-nummer op te geven! Deelname aan dit evenement kost 55 €/lid en 70 €/niet-lid. Gelieve het verschuldigde bedrag vooraf over te maken via bankrekening BE05 7363 0106 0075 (KREDBEBB) van de Nijverheidskring. Reserveer tijdig!

Inschrijving afgelopen
Hoogachtend,
Namens het bestuur,
Philip Paelinck
Voorzitter
Deel deze activiteit