120-jarig jubileum van de Nijverheidskring in de Antwerpse Zoo

Het weer zat niet echt mee, de sfeer des te meer. We verzamelden aan de ingang van onze Antwerpse Zoo om vervolgens en masse te vertrekken naar het Aquariumgebouw door het prachtige park. Alvorens we de zeedieren en vissen konden bewonderen werd er ook even dag gezegd bij de nijlpaarden. Een flitsbezoekje met een reukje, dat wel …

Na het aperitief volgde het officiële gedeelte met een pleidooi over het belang van bedrijvenverenigingen door Paul Valkeniers, gedelegeerd bestuurder van CEPA – de grootste werkgever van de haven. Er was bewondering voor de overlevingsdrang van onze kring, 120 jaar is in deze tijden ook best lang. Er werd ook gewezen op de uitdagingen in onze steeds sneller veranderende economie en hierdoor het belang om zichzelf steeds weer opnieuw uit te vinden. Hier werd door onze voorzitter, Luc Janssens, handig op ingespeeld. Dat we niet stilzitten bij de Nijverheidskring Deurne, Merksem, Schoten werd onder andere gevisualiseerd met een nieuwe website. En het was voor onze voorzitter een hele eer om ook het nieuwe logo voor te stellen. Hierin herkennen we duidelijk de kanaalzone van de regio met haar omringende nijverheid. De nijverheidskring kijkt dan ook vol vertrouwen naar de toekomst en de volgende 120 jaar!

Na de speeches zochten de talrijk opgekomen ondernemers hun plaats aan de tafels opgesteld voor de verschillende aquaria. Een leuk schouwspel met zowel vis achter het glas … als op het bord. Het feestmaal in tapasstijl werd zichtbaar gesmaakt. We keuvelden gezellig door tot een uur of 11 en bij het afscheid ontvingen de gasten nog een 120-jarig aandenken in de vorm van een lekkere cupcake.

Met onze uitdrukkelijke dank aan alle aanwezigen!

Deel dit bericht